X

System structuring

System structuring

System structuring

System structuring

Goed nieuws: naast de reguliere training in onze trainingscentra, bieden we een groot aantal trainingen ook online aan! Een mooie kans om uw EPLAN kennis op afstand te verrijken. Voor meer informatie of een offerte, neem dan contact op met uw accountmanager of onze Sales binnendienst.
Meer informatie over het installeren van Citrix voor online EPLAN trainingen? Klik hier!


Gedurende een project worden veel fouten gemaakt met als oorzaak miscommunicatie, misinterpretatie en verkeerde aannames. Hierdoor gaat veel tijd verloren. Het probleem is dat elk bedrijf, elke afdeling, discipline en functie haar eigen taal heeft om het werk te structureren.
Het toepassen van systeemdenken, een aspect uit de systems engineering discipline, is dé methode om deze fouten te voorkomen en zo tijd te besparen. Een systeemstructuur sluit bovendien, in alle fases van de totale levensduur, het beste aan op de informatiebehoefte over uw product. Het ligt aan de basis van functioneel tekenen en het definiëren van bouwstenen en vormt daarmee de opmaat voor efficiënt (multidisciplinair) configureren.

Doelstelling

Tijdens deze klantspecifieke training leert u systeemdenken, structureren en labelen volgens internationale standaarden. U bent na de training in staat om een eigen systeemstructuur op te zetten, met eenduidig gelabelde onderdelen en overzichtelijk te groeperen documentsoorten. U leert de basisvaardigheden voor het spreken van één gemeenschappelijke taal.

Doelgroep

De training wordt op maat samengesteld aan uw wensen en behoeftes op het gebied van system structuring. Deze training is interessant voor iedereen die betrokken is bij de invoering van een efficiënter mechatronisch ontwerpproces. Mechanische, elektronische en software engineers, key-users en managers van alle engineeringsdisciplines. Deze training wordt vaak gegeven aan het multidisciplinaire projectteam dat zich gaat bezighouden met de ontwikkeling en uitrol van een efficiëntere werkwijze.

EPLAN softwarekennis is niet nodig!

Duur

3 dagen

 • Dag 1 Structureren van systemen
 • Dag 2 Toepassen op een eigen product
 • Dag 3 Identificeren van objecten

Inhoud

 • Voor wie maak je het ontwerp?
 • Systeem denken, Systems Engineering;
 • Onderscheiden van primaire systemen en infrastructuur;
 • Introductie in relevante standaarden (ISO/IEC 81346-1);
 • Enkelvoudige -en meervoudige structuurlagen;
 • Indeling op basis van kenletters (ISO/IEC 81346-2);
 • Identificeren en managen van relaties tussen systemen (system interfacing);
 • Verbinding leggen tussen de systeem -en productiestructuur.

Deze training is ook beschikbaar in het Engels.

De training wordt gegeven door Chris Brouwer. Lees hier zijn blogs over bovenstaande thema's.

Aanbevolen vervolgtraining

Het toepassen van de opgedane kennis in EPLAN: EPLAN productstructurering

Prijs & inschrijven

Op aanvraag

Meer informatie

Process Consulting
Engineering Software
Implementation
Global Support